पिरुकिया पकवान विधि मैथिली में | Pirukiya Recipe in Maithli
पिरुकिया पकवान विधि मैथिली में | Pirukiya Recipe in Maithli
आवश्यक सामग्री
मैदा - 2 कप (250 ग्राम ),घी 1/4कप(60gram),दहि या दुध 1/4 कप स्टफफीन्ग के लेल,सुजी - 3/4 कप (150 ग्राम ),पीसल (पाउडर ) चीनी - 3/4 कप,ड्राय फ्रूट - 1कप (काजू,अखरोट,बादाम,किशमिश),छोटका इलाचि 6-7 टा,घी - पिरुकिया तरवाक लेल।
मैदा के कुनू बर्तन में निकैल लिअ घी और आटा मे द क,नीक जेका मील दियौ आटा के आधहा घंटा झैप दियौ।
दोसर दिस, सबटा ड्राई फ्रूट्स काईट लीय और ईलैचि के पाउडर बना लिअ
लोहिया में 2 चम्मच घी द गरम को लिअ। घी में सुजी द क लगातार लारैत हुल्का गोल्डेन ब्राउन हेबाक धरि भुजु। सुजी के भुजवा पर अहिमें काटल गेल ड्राई फ्रूट्स द और 1-2 मिनिट मीलवैत भुईज लिअ। धीमा आँच पर सुजी के थोरे देर तक चलबैत रहू। सुजी के कुनू बरतन में निकैल लिअ और हल्का ठंडा होबय दियउ।
आटाके मसैल-मसैल के मुलायम क लिअ और आटा सं 25 टा लोइया तोइर लिअ।
सुजी के हल्का ठंडा भेला पर ओहिमें पिसल पाउडर
द क मिला लिअ,पिरुकिया में भरबाक लेल म्स्ल्ला ( मीश्रण ) तैयार अछि।
एकटा लोईया निकैल लिअ 3-4 ब्यास में पूरी बेल लिअ, बेलेल गेल पूरी थारि में राखैत जाउ। आब ऐकरा भैर क पिरुकिया तैयार क लि अ।
पिरुकिया छनवाक लेल
लोहिया में घी या तेल अपन इकछा के अनुसार द क गरम को लिअ, मध्यम गरम घी या तेल में पिरुकिया द दियौ, और धीमा आँच पर हल्का गोल्डेन ब्राउन धरि पलैट-पलैट क सब टा पिरुकियाक बेरा बेरि छानैत लिअ
पिरुकिया तैयार अछि।
No comments: