होली विशषे पकवान - मालपुआ बनावै के विधि
होली विशषे पकवान - मालपुआ बनावै के विधि
मालपुआ के घोल क लेल
2 कप मैदा, 3 कप दूध, 2टा केरा मथल, 2 टे स्पून नारीयल क्दुक्स कैल गेल,10 टा काजू बारीक काटल,15 किशमिश, 1 टे स्पून सुजी.
चाशनि लेल : 2 कप चीनी,3 कप पैइन,4 हरियरका इलायचि.
छानै के लेल : 1 कप घी या तेल.
घोल के सभटा सामग्री के मिला क मालपुआ के घोल तैयार क लिअ, चीनी और पाइन के मिला क चाशनि तैयार क लियऽ.
आब एकटा बर्तन में घी तेल गर्म करु ऑउर पुवा तैल लिअ चाशनि के गर्म क पुवा के चाशनि में 2 मिनिट तक भिगो दियो
ऑउर गर्मागर्म परोसु।
No comments: