होली विशषे पकवान - मालपुआ बनावै के विधि

 होली विशषे पकवान - मालपुआ बनावै के  विधि 







मालपुआ  के घोल क लेल 

2 कप मैदा, 3 कप दूध, 2टा केरा मथल, 2 टे स्पून नारीयल क्दुक्स कैल  गेल,10 टा काजू बारीक  काटल,15 किशमिश, 1 टे स्पून  सुजी.


चाशनि लेल : 2 कप  चीनी,3 कप  पैइन,4 हरियरका इलायचि.


छानै के लेल : 1 कप  घी या  तेल.


घोल  के  सभटा  सामग्री  के  मिला  क मालपुआ  के  घोल  तैयार  क लिअ, चीनी  और  पाइन  के  मिला  क चाशनि तैयार  क लियऽ. 

आब  एकटा बर्तन में  घी  तेल  गर्म  करु ऑउर पुवा तैल लिअ चाशनि  के गर्म  क पुवा के  चाशनि  में  2 मिनिट  तक भिगो दियो 

ऑउर गर्मागर्म परोसु।

No comments:

ads
Powered by Blogger.